Näin Kissakkaassa kyseltiin vielä jokunen aika sitten:

 

"Onko sinulla antaa koti kutisevalle katille? Kaveriksi sille tulee Kissa Kiiskinen. Samalla tutustut kissan kujeisiin, eikä toki sovi unohtaa kissan kosketusta."

 

Aurinkokustannus kokosi Kissakkaan lukijoille kolme kissanmielistä kirjapakettia. Niissä kussakin on nämä neljä kirjaa:

- Jonatan Longin ja Korky Paulin Kutiseva katti (Aurinko Kustannus 2010)
- Pertti Pietarisen Kissa Kiiskinen sankarina ja muita satuja (Aurinko Kustannus 2014)
- Kissan kujeita ja suuria ajatuksia (Aurinko Kustannus 2010)
- Ulla Kauhasen ja Sana Mustosen Kissan kosketus (Aurinko Kustannus 2014).


kissakirjapaketin_kirjat


 

Nämä kirjat siis etsivät Kissakkaan kautta loppuelämän koteja. Kodin pystyi tarjoamaan osallistumalla arvontaan ja arvontaan pystyi osallistumaan kirjoittamalla lyhyen tekstin, jossa mainitaan kirjojen nimet. Teksti saattoi olla uutinen, ilmoitus, tarina, satu, sananlasku, millainen teksti tahansa, kunhan se sisälsi kutisevan katin, Kissa Kiiskisen sankarina, kissan kujeita ja kissan kosketuksen.

 

Määräaikaan mennessä Kissakkaan sähköpostiin kilahteli tekstejä ympäri Suomea. Kiitos niistä kaikista! Tässä muutamia meidän kaikkien luettavaksi:

 

 

 

Tässä Tuokio Katin Kanssa

 

Kurnauskis sanoo kutiseva katti. Teen työtä käskettyä ja kutitan sekä rapsutan. Hrrrrr katti vastaa. On mielissään ja livahtaa pöydän alle. Se on niitä kissan kujeita. Käännyn ja suuntaan keittöön. Kattini ruokinta - aika. Jaloissani tuntuu jo kissan kosketus. Pehmeä. Pyytävä. Ponteva. Täytän kattini kupin kukkuroilleen. Jo tyytyväisyyttään hyrisee. Kattini kattilainen hyppää ikkunalle. Omalle väijymispaikalleen. Ihmetellään siinä sitten yhdessä nenut vierekkäin, kun naapurin Kissa Kiiskinen sankarina voittaa kilpajuoksun maassa lentelevien punaruskeiden vaahteranlehtien kanssa. Nautitaan tuokio kissanelämää niin katti kuin katin ihmisemokin

 

Maarit


 

 


 

Muusa istuskeli aurinkoisella ikkunalaudalla häntä hitaasti huiskien. Siinä oli hyvä istuskella ja miettiä Kissan kujeita ja suuria ajatuksia. Ulkona vadelmapuskien alla näytti olevan joku Kutiseva Katti. Näytti aivan siltä että kaveri pyrki kynsimään korvansa irti. Eipä kateeksi käynyt tuollainen kutina, liekö tuo nukahtanut keltiäispesän päälle ja saanut kurjia salamatkustajia turkkiinsa. Katti sai pahimman kutkan helpottumaan ja katosi aidan raosta naapuriin. Muusa kyllästyi tarkkailemaan pihan tapahtumia ja hyppäsi alas ikkunalaudalta. Pieni naukaisu ja hellä Kissan kosketus emännän pohkeeseen teki jälleen taikojaan. Emäntä nousi ylös tuolistaan ja lorautti kippoon tilkan kermaa maistiaisiksi. Kerman juotuaan ja viikset pestyään Muusa hyppäsi emännän syliin, joka luki parhaillaan kirjaa Kissa Kiiskinen sankarina ja muita satuja. Tuvassa oli lämmintä ja rauhallista, kuului vain kellon tikitystä ja kissan tyytyväistä hyrinää.


Maj-LisPäättipä mirri tehdä kujeen kissalassa, oikean ”kissan kujeen” oli tarjoamassa uutuutena koiran murkinaa sekoitteli sitä tassullaan ja sekoitti sekaan uusia makuja salatakseen kujeensa tarjoten sitä sitten suurena herkkuna kissalan asukkaille, mutta omat tassut alkoivatkin kummasti kutisemaan kaikesta vaivaamisesta ja ” kissan kosketus” ruokaan pahensi katin oloa niinpä kisumirri olikin oikea ” kutiseva katti” , onneksi eräs kissa huomasi kutisevan katin ja auttoi vesiletkulla pesemään kisumirrin puhtaaksi ja siintä lähtien kiiskinen onkin ollut ”kissa kiiskinen sankarina”.


 

Ritva


 

 

 


 

Eräänä syksyisenä iltana Kissa Kiiskinen päätti mennä tapaamaan kaveriansa Kattia. Mielessään Kiiskisellä oli KISSAN KUJEITA, mutta nähdessään KUTISEVAn KATIN hän ymmärsi että Katti olikin vailla KISSAN KOSKETUSta. Kiiskisen kosketus välittömästi lopetti Katin kutituksen ja Katti halusi juhlia KISSA KIISKISTÄ SANKARINA kermakupin ja tuoreiden muikkujen äärellä. Syksyisestä illasta tuli onnistunut kaikin puolin.

 

 

Tuija


 

 

 

Mitäpä jos uskaltautuisit ja sallisit piikkihanskan tulla lähellesi, antaisit Kissan koskettaa. Ottaisit hetken aikaa ja katselisit Kissan kujeita? Rohkaistuisit Kissa Kiiskisen Sankaruudesta ja kohtaisit karvojaan pölistelevän, Kutisevan katin ja huomaisit olevasi ennakkoluuloton ja rohkea, oman elämäsi sankari.


 

Katja


 


 

Aamulla heräsin kissan kosketukseen. Nätisti hän tassullaan poskeani silitti. Hymyilin ja käänsin kylkeä. Olisin vielä halunnut nukkua, mutta en voinut kun kissa riehui ja teki kissan kujeita! Eikös sitä saisi koskaan nukkua hieman pitempään? Nousin ja kissalle ruoan annoin. Kissa ruokaansa söi hiljaa kehräten. Sitten kissan kanssa leikimme ja sitä takajalasta kutitin. Kissa lähti karkuun, on se sen verran kutiseva katti.

On se niin hauska tuo minun kissa, ja välillä oikea sankari! Se on minun kissa Kiiskinen sankarina!

 

MarjaLämmin kohtaaminen


Kaksi kissaa Kutiseva Katti ja Kissa Kiiskinen tapasivat myöhään illalla. Näillä molemmilla oli mielessään paljon yöllisiä kissankujeita, kuten hiirien pyydystäminen.

Molemmat kissat mylvivät pellolla ja juoksivat kilvan pitkin peltoa pilkkopimeällä. He ystävystyivät toisiinsa ja heille syntyikin ikuinen ystävyys!

Kutiseva Katti
juoksi ja juoksi ja lopulta putosi pieneen ojaan, joka oli täynnä märkää vettä. Kissa Kiiskinen yritti auttaa, mutta lopulta hänkin putosi sinne ojaan.

Voi että sitä riemua ja iloa, kun kissat siellä yhdessä märässä vedessä polskivat! Siinä vasta olikin kissankujeita molemmilta. Kutiseva Katti pärskytti vettä Kissa Kiiskisen päälle ja Kissa Kiiskinen yritti nuolla vettä pois.

Yhtäkkiä kissat väsyivät. Kissa Kiiskinen toimi sankarina ja meni Kutisevan Katin kylkeen ja alkoi kehrätä. Siinä he sitten onnellisina makasivat toistensa kyljessä koko yön. Kissan kosketus ja lämpö toisillensa oli niin hellää ja huolehtivaa.

Aamulla he siitä sitten heräsivät Onnellisina kissoina, Ikuisina ystävinä.

Tämä oli tarina kahden kissan ystävyydestä, jota he jatkoivat koko ikänsä kodittomina, mutta tyytyväisinä kulkien. Kutisevan Katin ja Kissa Kiiskisen Rakkaus muuttui siis telmimisestä ja kujeista ikuiseksi rakkaudeksi!Sorja

 

 

 

 

 

Eleli maalla kaupunkilaiskissa Kissa Kiiskisen sankari,

Kutiseva Katti,viettäen lokoisia päiviä pihapiirissä

kissan kujeita tehden ja iltaisin sai emäntä kylkeensä kissan pehmeän kosketuksen.

 

 

Tuula

Kun kotiin saavuin, tuntin kissan kosketuksen.
Luulin, ettei hän minua huomaa, kun syliini hyppäsi ja nenää nuolaisi "niitä kissan kujeita" ajattelin!

Hän sylistäni pomppasi sohvalle, maukais ja vaati rapsutusta, "Höperö kuin kutiseva katti" tokaisin.
Hetken päästä syöksyi hän ohitseni, saalisti inhan ötökän ja söi sen...
mietin luinko liikaa Kissa Kiiskinen sankarina -satuja.

 


Sanna-Maria

 

kirjapaketin_kirjojen_kannet


Ja sitten se arvonta. Ketkä saavat kissakirjapaketit itselleen ja näin tarjoavat niille uudet kodit?

Tattadadaa! Arpaonni suosi Maaritia, Tuijaa ja Sanna-Mariaa. Onnittelut teille!

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita