Apua, tikkarissani on kissankarva, kaksi, kolme...aivan liian monta! Ei hätää. Ennen kuin ryntäät heittämään karvatikkarin roskikseen, lue tämä. Marianna Nurmelalla eli Aatu-kissan emännällä on tismalleen tähän tilanteeseen sopiva neuvo.
 

Ole hyvä, Marianna, kerro lisää!


Lapset eivät malta istua paikallaan syömässä tikkariaan, vaan kielloista huolimatta juoksevat ympäriinsä. Ja tietenkin yllättäen on Ellin tikkari kadoksissa, kun piti leikkiä kissan kanssa samaan aikaan. Ja Aatu-kissan vatsakarvoissahan tikkari roikkui - ja tiukassa! Jouduin itse ottamaan sen irti. Aatu parka.

kissankarvatikkari_lahtotilanne


Sattumasta kehkeytyi kuitenkin paljon hauskaa.
 

Kun sain tikkarin Aatusta irti, tuijotin hetken ja tietty purskahdin valtavaan nauruun. Kuljin tikkari kädessä ympäriinsä esittelemässä sitä kaikille (meillä oli vieraita) ja kyyneleet silmissä tuijotin tupsutikkaria. En voinut lakata tuijottamasta .

 

Mietin, mitenköhän kissa oli asian kokenut ja samaan aikaan tupsu alkoi mielikuvituksessani tuijottaa minua kuin Muppet-hahmo. Äkkiä askartelulaatikosta silmävalikoima esiin!
 

karvatikkarin_uusi_elama

 

Ajattelin, että se on saatava pystyyn johonkin, että silmien kiinnitys kuivuu. Laitoin pienen pieneen pullomaiseen minimaljakkoon sen ensin. Se näytti kurjalta kuin pulloon pakattu ressukka, jonka kaulaa kuristi kun vain pää näkyi pikkupullosta. Niin elävältä hahmolta se näytti mielessäni, että aloin sääliä sitä.

 

Samassa välähti ja muistin saaneeni siskoltani kerran pienen "ruohotukan" eli pikkuisen posliiniukon, jonka päässä oli aukko. Sitä varten pakkauksessa oli ruohonsiemenet, että ne sai kylvää aukkoon ja ukosta tuli ruohotukka. Aikanaan ruoho sitten kuivahti, mutta onneksi säästin ukon - ja Muppettini sai vartalon!

 

On sen verran hauska, että tämä pitää säilyttää. En raaski antaa sitä edes lasten käsiin, etteivät vaan tuhoa sitä.

(Ehkä Aatu-kissakaan ei muistele pahalla, kun kerron, että siitä tulee pikkutupsunsa myötä melkein julkkis. ;) )
 

 

PS. Entä miten olisi kissamainen tikkari, jonka voi oikeasti syödä? Loikkaa Kissakkaan juttuun Herkkusuiden kissoilla viikset ovat strösseliä.

PS.2. Kissankarvoista (ilman tikkaria) voi huovuttaa palloja ja koristeita, kuten Anni on tehnyt.. Jos karvoja on enemmänkin ja ovat tarpeeksi pitkiä (ja eivät ole kiinni tikkarissa), nehän voi lähettää Ritvalle kehrättäväksi.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita